Hjulstørrelse – Små eller store hjul, hvad skal du vælge?

Hvad er forskellen på store og små hjul på en knallert eller scooter?

Drømmer du om at køre rundt på et nemt, hurtigt og smart køretøj? I dag er en  og en el knallert et eftertragtet transportmiddel, specielt i byerne, da du nemt kan parkere køretøjet og suse gennem selv de mindste gader. Typen af hjul – store eller små – har en betydning for, hvilket miljø og hvilken slags kørsel, dit køretøj egner sig bedst til

NIU elektriske scootere og elektriske knallerter findes med følgende hjulstørrelser:

  • 10” hjul
  • 12” hjul
  • 14” hjul

 

Hvilket miljø skal du køre i?

De fleste elektriske scootere  og elektriske knallerter er tiltænkt bykørsel, hvor mobilitet og hurtige ture på asfalten er første prioritet. Her du du trygt vælge en scooter med små hjul.

Vælger du i stedet at køre på veje, hvor forholdene er ujævne f.eks. i provinsen med huller i vejen eller områder med mange grusveje, bør du prioritere et køretøj med større hjul, som bedre kan klare forholdene.

Små eller store hjul, hvorfor?

14" hjul

Store hjul:

Scootere og knallerter med 14” hjul har en større hjuldiameter, hvilket gør, at du kan køre med god samvittighed i et ujævnt miljø.

Hjulene ruller lettere over huller i vejen og giver større stabilitet og vejgreb.

Yderligere vil de store hjul reducere rystelser og slid på støddæmpere, hvilket vil forbedre levetiden på scooteren generelt.

Med store hjul følger typisk også en større akselafstand, hvilket vil øge stabiliteten yderligere og dermed højne kørekomforten.

Større akselafstand giver mere plads til køreren, hvorfor kørestillingen ofte kan opleves mere afslappet på en scooter med store hjul.

Hvis det er vigtigt for dig, at dit køretøj kan klare hullede veje og ustabile forhold, så vil større hjul (14”) være det optimale valg for dig.

Klik her for at se NIU modeller med 14” hjul

10" hjul

Små hjul:

Leder du efter en scooter, som har et let og hurtigt styretøj? Så skal du kigge efter en scooter med små hjul på eksempelvis 10” hjul.

Små hjul betyder agilitet, så du nemt og friskt kan styre gennem byens gader og stræder. Dog vil du i højere grad kunne mærke ujævnheder i vejen og have tendens til at kunne føle mindre stabilitet ved høj fart.

I modsætning til en scooter med store hjul, vil en scooter med små hjul typisk have kortere akselafstand og mindre plads til køreren, hvorfor kørestillingen kan føles mindre komfortabel på længere ture.

Til gengæld vil en scooter med små hjul være mere kompakt og nemmere at parkere i for eksempel et cykelskur eller i et kælderlokale. 

Klik her for at se NIU modeller med 10” hjul

12" hjul

Hvorfor overhovedet vælge 12” hjul?

12” hjul er et kompromis, som giver det bedste fra begge verdener.

Hjulstørrelsen giver en velbalanceret kombination af agilitet og stabilitet.

En scooter med 12” hjul er et godt all-round valg, som klarer lidt af det hele uden at gå på kompromis med følelsen af kontrol og sikkerhed.

Klik her for at se NIU modeller med 12” hjul

Valget er op til dig

Du skal huske, at valget er dit – og du skal derfor gøre op med dig selv, hvornår du vil bruge din el scooter eller el knallert og med hvilket formål?
Det vigtigste er, at du ikke går på kompromis med din sikkerhed, så husker at køre sikkert og HUSK hjelmen!

Kurv

Login

BRUG RABATKODE “NIU-SOMMER” I INDKØBSKURVEN, OG FÅ FOR:​

2.500 kr. Gratis!*

*Når du køber en NIU el-scooter online, vil du i perioden frem til og med 31. august 2023 kunne vælge frit mellem originalt NIU ekstraudstyr som findes på vores lager – Vi giver op til 2.500 kr. i tilskud til ekstraudstyret pr. køb