Bedste praksis for scooterbatteri – Opladning, opbevaring og brug

Hvad er de bedste fremgangsmåder til at opretholde levetiden for dit el-scooter batteri? Her er nogle gode tips!

Hvis du ikke har hørt det endnu, rundede NIU-kørere på verdensplan for nylig 10 milliarder km. Som samlet set er tilbagelagt på deres el-scootere. For at fejre denne kæmpe milepæl benyttede vi lejligheden til at sætte fokus på NIU-brugere fra hele verden, og med hjælp fra Instagram-følgere udforskede vi også, hvordan 10 milliarder km faktisk ser ud.

Bortset fra den enorme støtte fra vores kørere, hvad gjorde så denne milepæl opnåelig?
– Batterier. De er kernen i alle elektriske køretøjer rundt om i verden, inklusive NIU-scootere. Batterier er et vigtigt element for bæredygtig elektrisk transport.

Men hvad gør man for, på bedste vis, at opretholde batteriets levetid? Lad os se på nogle almindelige spørgsmål, som NIU-kørere måtte have:

Hvorfor skal jeg vedligeholde mit scooterbatteri?

Hvert NIU-køretøj drives af en batteripakke, som indeholder lithium-ion-battericeller. (Link til engelsk tekst)

Mens lithium-ion-batterier har en stor energitæthed og samtidig er meget lette, kræver de særlig opmærksomhed til daglig brug og opbevaring. Ligesom bærbare computere, smartphones og utallige andre enheder, der bruger genopladelige lithium-ion-batterier, er der nogle tommelfingerregler, du kan følge for at bevare levetiden og minimere forringelsen af el-scooter batterier.

Ved at bruge de enkle tips i denne artikel kan du sikre, at dit NIU scooterbatteri bevarer sin kapacitet og ydeevne længst muligt.

Bedste praksis for batteri: omgivelsestemperatur

Du skal altid være opmærksom på omgivelsestemperaturen med et genopladeligt lithium-ion scooterbatteri:

  • Kørsel: -10°C til 45°C
  • Opbevaring: 0°C til 40°C
  • Opladning: 0°C til 35°C

Brug, opbevaring eller opladning af et lithium-ion-scooterbatteri uden for disse temperaturområder kan føre til reduceret batterilevetid eller kritiske batteriproblemer.

DET ER VIGTIGT AT VÆRE OPMÆRKSOM, NÅR DU OPLADER DIN LITHIUM-ION-BATTERIPAKKE

Hvordan skal jeg oplade mit scooterbatteri?

Hvis du ejer en NIU-scooter, kan du tilslutte og oplade scooteren direkte i det indbyggede ladestik, som sidder under sædet eller fjerne batteripakken fra scooteren for at oplade direkte i batteriet inde i dit hjem, kontor eller hvor som helst en indendørs stikkontakt er tilgængelig. Nogle funktioner forbliver aktive på din NIU-scooter, selv når batteriet er frakoblet.

Uanset om du tilslutter selve scooteren eller oplader batteriet separat, skal du sørge for, at miljøet opfylder disse krav:

  • Temperatur mellem 0 ° og 35 ° Celsius
  • Ladeapparatet skal være ”frit”, således at det kan afgive varme og undgå overopheding

Hvis batteriniveauet er mindre end 20%, skal du oplade batteriet hurtigst muligt for at undgå kritiske batteriproblemer. Når batteriet er opbrugt, går Battery Management System (BMS) i en “dvaletilstand”, så strømadapteren ikke længere oplader batteriet korrekt. Hvis dette sker, skal du kontakte din nærmeste NIU-forhandler for batteriservice; forsøg ikke at reparere eller adskille batteriet på egen hånd!

SØRG FOR, AT BATTERIPAKKENS OPLADNING ER CA. 50 % HVIS DU SKAL OPBEVARE BATTERIET I FLERE DAGE

Hvordan opbevarer jeg mit batteri sikkert?

SØRG FOR, AT BATTERIPAKKENS OPLADNING ER CA. 50 % HVIS DU SKAL OPBEVARE BATTERIET I FLERE DAGE

Hvis du ikke bruger din NIU el-scooter eller oplader batteriet i mere end 15 dage, er der nogle vigtige punkter, du skal huske på for at opretholde batteriets overordnede ”helbred”.

Hvis dit køretøj har en aftagelig batteripakke, kan du tage stikket ud og opbevare batteriet i et sikkert miljø:

  • Temperatur mellem 0° og 40° Celsius
  • Hold batteriet væk fra varmekilder, åben ild, brandfarlige eller eksplosive gasser og væsker
  • På en sikker overflade uden risiko for at fald/tab på gulv som medfører uhensigtsmæssige stød og skade på konstruktionen af batteripakken.

Under opbevaring er det bedst at holde batteriniveauet på ca. 50% for at opretholde levetiden. Når du tilslutter batteripakken til dit køretøj igen efter opbevaring, kan du udføre en selvkontrol for at bestemme potentielle problemer. Hvis du har bekræftet, at batteriet er fuldt opladet, men scooterens instrumentbræt angiver, at batteriniveauet er 0%, skal du tage stikket ud af kontakten og kontakte et nærliggende servicecenter. De hjælper dig med at teste batteriet og sikre, at det fungerer korrekt.

NIU HAR ET LANDSDÆKKENDE (OG GLOBALT) FORHANDLERNETVÆRK TIL EFTERSALGSSUPPORT

Hvilke andre bedste fremgangsmåder for batterier skal jeg følge?

NIU HAR ET LANDSDÆKKENDE (OG GLOBALT) FORHANDLERNETVÆRK TIL EFTERSALGSSUPPORT

Måske er en af de bedste fordele ved at eje en NIU el-scooter det omfattende forhandlernetværk, der tilbyder service af høj kvalitet til vores kørere i hele landet.

NIU-produkter opdateres og opgraderes konstant, herunder BMS eller Battery Management System. Du kan modtage en opdatering i NIU-appen om at besøge en lokal NIU-servicestation for at opdatere BMS til den nyeste version, eller du kan få din lokale butik til at bekræfte, at du har den nyeste version, når du besøger for regelmæssigt service.

NIU giver en 2 års eller 20.000 km garanti for eftersalgsservice på vores lithium-ion scooterbatterier, så du kan køre med ro i maven.

Vores venlige, kyndige forhandlerpersonale og kundeserviceteam er altid klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte din lokale forhandler direkte eller sende os en e-mail på questions@niu.com (engelsk sproget) for eventuelle forespørgsler, du måtte have.

Tak fordi du læste med, og god tur!

Kurv

Login

BRUG RABATKODE “NIU-SOMMER” I INDKØBSKURVEN, OG FÅ FOR:​

2.500 kr. Gratis!*

*Når du køber en NIU el-scooter online, vil du i perioden frem til og med 31. august 2023 kunne vælge frit mellem originalt NIU ekstraudstyr som findes på vores lager – Vi giver op til 2.500 kr. i tilskud til ekstraudstyret pr. køb