Batteriet bag elbiler og el-scootere

Takket være de seneste innovationer bevæger vi os væk fra fossilt-drevne køretøjer til elektriske. Det mest almindelige batteri bag elektriske køretøjer kaldes et lithium-ion-batteri. I dag drives de fleste elektriske køretøjer, såsom biler og scootere, af et lithium-ion-batteri. Selvom lithium-ion-batteriet driver både elektriske scootere og elbiler, er der flere gode grunde til at bevæge os mere mod scootere.

Batteriet bag elbiler

Et lithium-ion-batteri (LIB) bruger letmetallet til at drive batteriet. Det har den mest lovende batterikemi. Sammenlignet med andre typer batterier såsom nikkel-cadmium-batteriet er lithium-ion-batterier langt overlegne.

60V LITHIUM-ION BATTERI | KREDITERING: HONGHAOSHENG

Ud over fordele såsom høje energitætheder er en anden fordel ved lithium-ion-batterier, at de kræver meget lidt vedligeholdelse.
Hvis du ikke aflader traditionelle batterier helt, beskadiges de. Dette kan medføre, at batterierne mister en del cyklusser.
Lithium-ion-batterier opretholder mængden af opladnings-cyklusser, hvilket betyder, at deres levetid er meget længere end traditionelle batterier. Lithium-ion-batterier er således en ideel strømkilde til strømforsyning af elektriske køretøjer.

Disse batterier er dog ikke perfekte. For det første er materialer, der anvendes i lithium-ion-batterier sværere at finde. Således er batterierne dyrere end traditionelle batterier.

Lithium-Ion-Batterier i biler versus scootere

Mens de fleste elbiler og elscootere bruger den bedst tilgængelige type batteri, er elektriske scootere langt mere effektive. Ifølge forskning foretaget af Gent Universitet bruger elektriske scootere mindre energi pr. kilometer.

NIU EL-SCOOTER

Elbiler bruger 150 watt på at køre en kilometer, mens elektriske scootere kun bruger 45 watt. Det betyder, at elscootere er mere end 3 gange så effektive som elbiler.
Med andre ord, med den samme mængde energi kan du rejse 3 gange så langt på en el-scooter som du kan i en elbil.

Disse resultater giver mening. Elbiler er langt større end scootere, så deres batterier skal have strøm nok til at flytte 2 tons. Elbiler har således brug for større dyrere batteripakker. Med andre ord er elbilbatterier mindre bæredygtige end elektriske scooterbatterier.

Yderligere fordele ved elektriske scootere

Sammenlignet med elbiler er elektriske scootere også mere økonomisk overkommelige og mere miljøvenlige. Under corona pandemien tilbyder de en sikrere måde at rejse på. Alt i alt forudsiger Wall Street Journal, at scooterproducenter vil sælge hundreder af millioner af scootere på nye globale markeder.

Kurv

Login

BRUG RABATKODE “NIU-SOMMER” I INDKØBSKURVEN, OG FÅ FOR:​

2.500 kr. Gratis!*

*Når du køber en NIU el-scooter online, vil du i perioden frem til og med 31. august 2023 kunne vælge frit mellem originalt NIU ekstraudstyr som findes på vores lager – Vi giver op til 2.500 kr. i tilskud til ekstraudstyret pr. køb